Csodaház Fejlesztő Központ

+36 20 533 39 79

Favi Csodaház icon-01

Miért fontos?

Miért fontos a szabályos mozgásfejlődés?

A szabályos mozgásfejlődés kiemelkedő fontossággal bír a gyermekek fejlődésének szempontjából. A megfelelő motoros készségek és mozgáskoordináció kialakulása alapvetően befolyásolja a gyermek egész életútját. A kisgyermekkorban kialakított megfelelő mozgásminták és testtartás nem csupán az egészséges testi fejlődést támogatják, hanem hozzájárulnak a kognitív és érzelmi fejlődéshez is.

A helyes mozgásminták és testtartás kialakítása révén a gyermek könnyebben fedezheti fel a körülötte lévő világot. A különböző mozgáskészségek elsajátítása segíti az önállóság kialakulását, mivel a gyermek magabiztosabban és hatékonyabban képes játszani, tanulni és közösségi tevékenységekben részt venni. Emellett a helyes testtartás és mozgásfejlődés hosszú távú előnyöket is hozhat magával, mint például az izom- és csontrendszeri problémák megelőzése és a sérülések kockázatának csökkentése.

A megfelelő mozgásfejlődésnek pozitív hatása van az idegrendszerre. A motoros készségek fejlesztése során az agy olyan kapcsolatokat alakít ki, amelyek hozzájárulhatnak a kognitív képességek javulásához, mint például a gondolkodás, problémamegoldás és kreativitás.

A szabályos mozgásfejlődés nem csupán fizikai szempontból lényeges, hanem a gyermek teljes fejlődésére kiható tényező.