Csodaház Fejlesztő Központ

+36 20 533 39 79

Favi Csodaház icon-01

Peter Hess Hangmasszázs ®

Peter Hess® Hangmasszázs

Peter Hess® terápiás hangtálakról és a módszerről

Az ember része a természet nagy egészének, anyagból és energiából épül fel, amelyet rezgések közvetítenek. A rezgés törvényszerűségei, a ritmus és a ciklusok meghatározzák az emberi élet periódusait.
A stressz, feszültség vagy egyéb okok miatt blokkok keletkezhetnek a testünkben, melyek akadályozzák az életenergia szabad áramlását, és betegségek kiindulópontjai lehetnek. A harmonikus hangok egyszerre hatnak a gondolatainkra, érzelmeinkre és a lelkünkre, pozitívan
támogatják, kiegyensúlyozottá, egészségesé teszik az embert. Erre a tudásra támaszkodva a betegséget és az egészséget egyfajta egység vagy rezonanciajelenségként értelmezhetjük.
Minél inkább képesek vagyunk a rezonanciára, a rezgésre, annál egészségesebbek vagyunk.
A világon először Peter Hess, német mérnök készíttetett olyan speciális hangtálakat, melyek az emberi testrészek egészséges rezgésére hangoltak. Keleti utazásai során szerzett tapasztalatokra építve hosszú évek alatt fejlesztette ki, és igazította a nyugati ember igényeihez a saját módszerét és terápiás hangtálait.

A hangmasszázs, hangterápia hatásai:

 • Stressz okozta feszült állapotok oldódása
 • Légzés javulása, elmélyülése
 • Immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
 • Energiablokkok oldódása, ezáltal a neurális kapcsolatok újrarendeződése
 • Nyak, váll, hát, deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
 • Fejfájás, alvászavarok elmúlása
 • Emésztési szabályozás, alhasi görcsök oldódása
 • Keringési zavar, magas vérnyomás helyreállítása
 • Tanulási nehézség, koncentráció, motiváció javulása
 • Az érzelmek megszólítás a limbikus rendszeren keresztül.
 • Az „elengedés” folyamatának megkönnyítése.

 

https://www.hangmasszazs.hu/

Hangmasszázs gyerekeknek, egyéni „hangoló” foglalkozások:

A „Játékok hangtálakkal” módszer megalkotója Radnai Zsuzsanna, a Peter Hess Akadémia magyarországi képviselője, aki az „Alapozó Terápiával” végzett fejlesztő munkája során gyűjtött tapasztalatait ötvözte a hangtálak terápiás hatásával. Egyrészt a már ismert fejlesztőjátékokban alkalmazta ezeket az eszközöket, másrész saját – speciálisan, a tálak adta lehetőségeket (harmonizáló-, nyugtató-, vagy éppen a koncentrációt segítő hatás) kihasználva – talált ki újabb és újabb játékokat.
A hangtálakkal való játékos „kapcsolódás” során a gyermek jobban megismeri, érzékeli a saját testét, és ennek következtében bátrabban nyit a társai és a környezete felé. Segíti a szociális képességek alakulását és nyugtató hatása miatt kiváló eredménnyel alkalmazható viselkedési rendellenességek (pl. szorongás, emocionális visszavonulás, agresszió, túlmozgás), tanulási nehézségek (pl. figyelem, koncentrálóképesség zavara) ill. kommunikációs problémák esetén.

Sági Tünde a játékos foglalkozásai keretében ezt a módszert ötvözi a zenepedagógia általa ismert elemeivel, így a hangtálak mellett a zeneterápiás hangszerek gazdag tárházával várja a hangolódni vágyó gyermekeket.