Csodaház Fejlesztő Központ

+36 20 533 39 79

Favi Csodaház icon-01

Kollégáink

Kollégáink

Mézám Zsuzsanna

Fejlesztő Központ Vezető

DSGM-szakgyógytornász, Okleveles Fizioterapeuta MSc,  JERR® terapeuta

Gyógytornász diplomámat az Orvostovábbképző Egyetemen szereztem 1987-ben. Gyermekeim születése után a csecsemők, kisgyermekek mozgásterápiája vonzott. A gyermekek mozgásproblémáinak megoldására hatékony terápiát kerestem, így ismertem meg Dévény Annát és sajátítottam el a Dévény-módszert. 1999 óta kezelem a gyermekeket Dévény-módszerrel és 2012 óta a Dévény Anna Alapítvány munkatársa vagyok. Éveket tölthettem el Dévény Anna mellett, jelenleg az Alapítvány Szakmai Bizottságának tagja vagyok. Ismereteim bővítése céljából 2018-ban a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Okleveles Fizioterapeuta mesterdiplomát szereztem és 2020-ban JERR Terapeuta lettem.

Trenka Viktória

Logopédus, szomatopedagógus, okleveles gyógypedagógiai tanár

Már a gimnáziumi éveim alatt vonzottak a segítő szakmák. Végül a gyógypedagógia, azon belül a logopédia mellett tettem le a voksot. A jelen munkámhoz szükséges gyógypedagógia BA és MA képzést az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán végeztem el.

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Móri Tagintézményénél töltött hosszú idő alatt nagy gyakorlatra tettem szert a különböző logopédiai kórképek diagnosztikájában és terápiájában.

A magas szintű szakmai tudás mellett fontosnak tartom a munkámban a fokozott empátiás készséget, a türelmet, a segítőkészséget, a kreativitást és a jó kommunikációs készséget. Kulcsfontosságúnak tartom a team munkát is, hiszen akkor tudunk a ránk bízott gyermekeken leghatékonyabban segíteni, ha a közös cél érdekében szorosan együttműködünk más szakterületek képviselőivel és a szülőkkel.

Nagy rajongója vagyok a magyar nyelvnek, ezért szívügyem a szép és helyes beszédre tanítás. A helyes nyelvhasználat napjainkban különösen fontos, hiszen ahhoz, hogy a gyermekek iskolai előmenetele sikeres legyen, nélkülözhetetlen, hogy mind a beszéd- és szövegértés, mind az önkifejezés területén megfelelő képességekre tegyenek szert.

A munkám során gyakran szembesültem azzal, hogy sok esetben milyen nagy nehézséget jelent a gyermeknek az óvoda-iskola. A gyermek akkor fogja sikeresen venni az iskola által támasztott követelményeket, ha az ahhoz szükséges képességek megfelelő szintjével rendelkezik. Ezen problémák áthidalására nyújt megoldást az egyéni iskola felkészítő program, amely egy tudatosan, egymásra épülő foglalkozásokból álló módszer.

Az alábbi – különböző korosztályokat érintő – fejlesztésekkel, terápiákkal foglalkozom:

 • Logopédia:
  • beszédindítás
  • artikulációs (pösze) terápia
  • beszédészlelés, beszédértés
  • anyanyelvi fejlesztés
  • beszédtechnika
  • finommotorika, grafomotorika
 • Iskolára felkészítő egyéni program nagycsoportos óvodások számára

Vajda Lili

Gyógytornász-Fizioterapeuta

Gyógytornász diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem, emellett jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán vagyok mesterszakos hallgató.

Kiskorom óta rajongok a gyerekekért, ezért már korábban, a gimnáziumi éveim alatt eldöntöttem, hogy a későbbiekben gyermekekkel szeretnék foglalkozni.

A gyógytorna foglalkozások során elsődleges célom felhívni a figyelmet a komplex fejlesztésre, illetve arra, hogy a mozgásfejlesztésen kívül a gyermekek kognitív- és személyiségfejlesztésére is elegendő figyelmet fordítsunk. Csodálatosnak találom, hogy az idegrendszer mennyire formálható, különösen gyermekkorban, ezáltal nagyon fontosnak tartom az esetleges eltéréseket időben felismerni és a gyermekeket megfelelő kezeléssel segíteni.

A korai felismerés mellett fontosnak találom felhívni a szülők figyelmét a prevencióra, hiszen tudatos mozgással számos sérülés, probléma megelőzhető. 

Ahhoz, hogy minden páciensem számára a lehető legnagyobb szakértelemmel fordulhassak, igyekszem folyamatos továbbképzésekkel fejleszteni magam.

Köszönöm, hogy bizalommal fordulsz hozzám!

Gyere és mozogjunk együtt a Csodaház Fejlesztő Központban!

Vadász Orsolya

Gyermekpszichológus

Egyetemi tanulmányaimat Budapesten, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem, ahol Alkalmazott fejlődéslélektan szakirányon okleveles pszichológus diplomát szereztem.

A Klinikai gyermek és- ifjúsági szakpszichológus képzést a Pécsi Tudományegyetemen végeztem.

Mindezek mellett a Magyar Családterápiás Egyesületnél család-és párterápiás módszerspecifikus képzésben veszek részt. Két éven keresztül felnőttekkel dolgoztam a pszichiátriai osztályon, majd szakmai érdeklődésem a gyermekek irányába fordult.

Intézményes keretek között elsőként a Gyermek Mentálhigiénés Gondozóban, majd a Pedagógiai Szakszolgálat Székhelyintézményében, illetve a Gézengúz Alapítványban foglalkoztam páciensekkel.

Tapasztalataim elsősorban a pszichodiagnosztika, a csecsemők, illetve kisgyermekek kognitív, érzelmi és szociális fejlődésének vizsgálata, a gyermekkori neurotikus problémák kezelésének területe (bepisilés, dadogás, túlzott félelmek…); a magatartási, tanulási és figyelemzavar; a pszichés eredetű testi tünetek (hasfájás, fejfájás..) kezelése, szülőkonzultáció és családi konzultációk vezetésére terjed ki (válás, családi krízisek és nevelési kérdések esetén).