Csodaház Fejlesztő Központ

+36 20 533 39 79

Favi Csodaház icon-01

Schroth Terápia

Schroth Terápia

Schroth módszer

A módszert a német származású, szintén gerincferdülésben szenvedő Katharina Schroth saját testének megismerése és kezelése útján fejlesztette ki az 1910-20-as években. 

A módszer a scoliosis, a gerincferdülés aszimmetrikus mivoltára alapozva aszimmetrikus korrekciókat alkalmaz a javulás elérése érdekében. A terápia kezdetén nagyon fontos, hogy a páciensek saját testüket tanulmányozva értsék, érezzék meg a deformációkat. Első lépésben megtanítjuk azoknak a tartási eltéréseknek a korrekcióját, amelyeket hátul-, vagy oldalnézetből is láthatunk (törzs-, medenceeltolódások, csavarodások).

A terápia központi részét képező háromdimenziós, célzott légzéssel (3DL) a besüppedt területek újra kiemelését érjük el. A végső, lehetőség szerinti maximális korrekció elérése után a megbomlott izomegyensúly helyreállítása, a korrigált tartás stabilizálása a cél. A megrövidült izmok, lágyrészek nyújtása és a gyengült izmok erősítése, túlerőltetettek lazítása mind helyet kap a terápiában.

A cél nem csak a pillanatnyi, tudatos tartás elérése, hanem ennek a mindennapokba való beépítése is, ezzel biztosítható a javulás lehetősége hosszú távon.